Har du brug for genoptræning?

Som patient har du krav på genoptræning, der virker

Efter en sygdom, operation eller skade, hvor genoptræning er påkrævet, kan det være svært som patient at tage hånd om sin egen genoptræning. Derfor tager man ofte imod de genoptræningstilbud, som ens egen kommune tilbyder – men det er ikke altid den bedste løsning for dig og dit genoptræningsforløb. Vi hos Fysiodema ønsker at sætte fokus på vigtigheden af genoptræning, der virker, og de rettigheder du som patient har. Vores budskab er derfor – kræv genoptræning… der virker.

 

Den rette genoptræning kan være afgørende for dit helbred og livskvalitet

Genoptræning er måden, hvormed du får dit liv tilbage og derfor kan arten af din genoptræning være afgørende for dit helbred og livskvalitet. Derfor er det essentielt, at der ikke bliver gået på kompromis med dit genoptræningsforløb. Men i dag er der betydelig forskel på kommuners praksis i forbindelse med genoptræningstilbud, udstyr, faglighed og ikke mindst ventetid. Det betyder, at dit og andre patienters genoptræningsforløb afhænger af, hvilken kommune de får genoptræning i. Mange patienter oplever derfor, at de ikke får den mest optimale genoptræning i forhold til deres situation - og det affinder de sig med.

 

Som patient har du nogle grundlæggende rettigheder, som kan gøre en forskel for dit genoptræningsforløb

Vi hos Fysiodema ønsker at gøre patienter opmærksomme på, hvilke rettigheder de har i forbindelse med deres genoptræning. Derfor har vi skitseret nogle rettigheder og informationer, som kan gøre en forskel for dit genoptræningsforløb:

  • Ligesom frit sygehusvalg, har du også frit valg af genoptræningssted, hvis du ikke er kommet i genoptræning inden for 7 dage.
  • Moderne metoder og udstyr til genoptræning har dokumenteret effekt og kan derfor gøre en langt større forskel end traditionelle metoder.
  • Traditionelle metoder er ofte langsommelige og bliver stoppet i utide på grund af manglende resultater.
  • Du har krav på genoptræning, til der ikke længere er fremskridt. Du skal derfor ikke acceptere, hvis genoptræningen bliver stoppet i utide.

Størstedelen af genoptrænings-patienter ved ikke, at de, ifølge lovgivningen, har frit valg af genoptræningssted. Lovgivningen indebærer, at patienters frie valg af genoptræningssted træder i kraft, hvis de ikke er kommet i genoptræning inden for 7 dage. Det betyder, at patienter nu har mulighed for og bør tage ansvar for deres egen genoptræning. Ved at du, som patient, tager ansvar for, hvor din genoptræning finder sted, kan du have indflydelse på, hvorvidt det er det nyeste og mest kvalificerede udstyr, viden og metoder, som skal skabe resultaterne af din genoptræning og dermed din livskvalitet.

 

Hjælp os med at sprede budskabet

Alle patienter bør vide, hvilke rettigheder de har i forbindelse med deres genoptræning, så de kan tage ansvar for deres eget genoptræningsforløb. Derfor ønsker vi hjælp til at sprede budskabet.

kræv genoptræning