Okklusionstræning

Kaatsu SoMe


KAATSU-træning, okklusionstræning eller BFR?

KAATSU fitness kaldes også for okklusionstræning, som i virkeligheden er det, der hedder Blood Flow Restriction (BFR-træning). Denne træningsform går ud på, at musklerne ikke får alt det blod, og dermed heller ikke al den ilt de har behov for, når man træner. Dette gør, at der opbygges mælkesyre i musklen, hvilket får hjernen til at tro, at musklen har arbejdet langt hårdere end den egentlig har, og derfor frigives der mere væksthormon end ved almindelig styrketræning. 


Hvilke overvejelser skal du gøre dig, inden du går i gang med okklusionstræning?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du træner KAATSU rigtigt og med det rigtige udstyr, så du får det optimale ud af din træning og undgår unødig risici. Okklusion betyder tilstopning, hvilket kan være farligt. 

Vi anbefaler derfor at købe KAATSU Cycle 2.0, som er den sikreste form for BFR træning, da den er udstyret med et computerprogram der sikrer, at du altid træner med det rigtige tryk.

Køb den her
 

Brug det rette KAATSU udstyr

Når du skal vælge udstyr til din Kaatsutræning, skal du foretage følgende valg: 

  • Bånd du selv strammer eller bånd der kan pumpes luft i med håndpumpe eller kompressor
  • Båndenes bredde

Læs mere om KAATSU udstyr her
 

Skal du dyrke KAATSU med eller uden pumpe?

Vi anbefaler, at du bruger bånd med pumpe forsynet med et manometer, så du altid er sikker på, at du træner med det samme tryk hver eneste gang. Manometeret holder øje med, at båndene hverken sidder for stramt eller for løst. Sidder de for stramt kan du risikere okklusion og sidder de for løst risikerer du at træningen er effektløs. Vil du gerne have endnu bedre styr på at få det mest optimale ud af din træning, så anbefaler vi at du bruger en kompressor, som kan give dig informationer om, hvilket tryk der er det mest optimale. 
 

Båndenes bredde 

Det er vigtigt, at du vælger den rette bredde på båndene, alt efter om de skal bruges til arme eller ben. Bruger du for tynde bånd, særligt dem under eller omkring 2 cm, er der risiko for okklusion eller lavt trykt. Hvis du omvendt bruger for tykke bånd, fra 5 cm og op, kan de begrænse musklernes bevægelighed, hvilket gør, at det rette tryk ikke opnås, og du dermed ikke får det optimale ud af din træning. 

Den optimale bredde på bånd til armene ligger på mellem 3-4 cm mens den optimale bredde på bånd til benene ligger på 4-5 cm. 

Læs mere om KAATSU airbands her

Kontakt os, hvis du er i tvivl om, hvilket udstyr du skal vælge.

Kontakt os her.

 

Fordele ved KAATSU træning

Fordelene med KAATSU-træning er, at den er tidsbesparende med en træningstid på omkring 10-20 minutter pr. gang. Den er effektiv i forhold til opbygning af muskelmasse, samt genoptræning af skader, fibersprængning og lignende, og så kan den anvendes af alle uanset alder.

Herudover kan KAATSU både bruges til: 

  • Genoptræning
  • Styrketræning
  • Træning med lav/ingen belastning
  • Skånsom træning
  • Hurtige resultater
  • Vægttab
     

Få mere information om KAATSU

Hvis du allerede har besluttet dig, kan du købe vores færdige træningspakke med 4 KAATSU air bands og KAATSU Cycle computer med pumpe til optimal syretræning.

Køb den her  

Du kan læse mere om KAATSU-træning i vores FAQ. Det er en omfattende guide til, hvad man kan bruge KAATSU-træningen til, og hvad man skal være opmærksom på.

Du finder FAQ’en her.

På vores YouTube kanal finder du også forskellige videoer, som blandt andet viser, hvordan træning med KAATSU udstyr udføres.

Se videoer her. 

Er du interesseret i at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte os.

Du finder vores kontaktinformationer her.

Kaatsu Airbands